Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu a avut astăzi o întrevedere cu Igor Iaremenko, viceministrul pentru reintegrarea teritoriilor temporar ocupate, vicepreședintele părții ucrainene a Comisiei interguvernamentale de colaborare comercial-economică. Discuțiile dintre cei doi oficiali au vizat modalitățile de dinamizare a contactelor bilaterale în domeniile comercial-economic, energetic, transporturi, infrastructură și pe dimensiunea umanitară.

Popescu susține că, în cadrul întrevederii, a remarcat importanța activizării dialogului sectorial, o serie de întâlniri ale grupurilor de lucru moldo-ucrainene fiind programate pentru perioada imediat următoare.
 
În context, grupul de lucru privind construcția podului Cosăuţi – Iampil se va reuni în prima jumătate a lunii noiembrie pentru a avansa acest proiect strategic. De asemenea, cei doi și-au propus să efectueze o vizită comună în viitorul apropiat la Complexului Hidroenergetic Nistrean.
 
Totodată, Popescu a pledat pentru organizarea în curând și a ședinței ordinare a Comisiei interguvernamentale de cooperare economică. Oficialii își propun să întărească relațiile între oamenii de afaceri din ambele țări și să crească numărul de turiști
 
La fel, Popescu cu Iaremenko au efectuat un schimb de opinii pe marginea evoluțiilor ce vizează securitatea regională, reiterând sprijinul reciproc al suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova și Ucrainei în hotarele recunoscute la nivel internațional.