„Ambasadorul de business” al Rusiei în Republica Moldova, Igor Ceaika, salută decizia lui Igor Dodon de a părăsi scena politică și de a se dedica consolidării relațiilor comerciale ale Republicii Moldova cu Rusia. Dodon va executa funcția de președinte al Uniunii obștești de comerț Moldova-Rusia, a anunțat Igor Ceaika. 

Potrivit acestuia, decizia va avea un aport la atingerea obiectivelor pe care și le-a asumat organizația în vara anului 2021, când a fost creată Uniunea. 

„Uniunea comercială moldo-rusă are menirea de a contribui la implementarea proiectelor comerciale moldo-ruse, la dezvoltarea și popularizarea antreprenoriatului în rândul tinerilor, apărarea drepturilor și a intereselor legale a antreprenorilor moldoveni și ruși, consolidarea și întărirea colaborării interetnice în diferite domenii, inclusiv în cel umanitar”, a declarat Igor Ceaika, citat Gazeta.Ru.  

Igor Dodon a declarat că organizația se va ocupa cu atragerea investițiilor rusești în economia moldovenească și astfel vor fi create noi locuri de muncă pentru cetățeni.