Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vasile Bolea, a întrerupt astăzi ședința Consiliului Superior al Procuraturii, solicitând de la membrii CSP un răspuns referitor la solicitarea sa prin care acesta a cerut tragerea la răspundere a procurorului de caz în dosarul „Stoianoglo”, Victor Furtună, pentru „încălcarea legislației”. În sesizarea depusă Bolea a invocat „viciile de procedură admise de către procurorul Furtună”.

Deputatul a solicitat CSP să dezbată sesizarea și să-l atragă la răspundere pe procuror pentru încălcarea legislației.

Cel care încearcă să tragă la răspundere penală persoane nevinovate trebuie să fie dur sancționat, eliminat din sistem și condamnat penal”, declara el.

La doar două zile de la depunerea sesizării, Bolea a venit la ședința CSP și a întrebat membrii Consiliului la ce etapă se află sesizarea depusă.

Vă prezentăm mai jos dialogul dintre deputatul socialist și președintele CSM:

Vasile Bolea: Două zile în urmă am depus o sesizare în adresa CSP în privința procurorului Furtună. Aș vrea să aflu care este istoria acestei sesizări? Dacă este pusă astăzi pe rol? Dacă nu este pusă, am să am o rugăminte...

Angela Motuzoc: Domnule Bolea, ea nu poate fi pusă pe rol. Să vă explic mai departe. Este competența prevăzută, este Inspecția Procurorilor, cărei i-a fost remisă spre examinare. Nu se examinează de Consiliu această sesizare pe care dumneavoastră ați depus-o. În cazul dat am fi în conflict de interese. La început se depune la Inspecția Procurorilor, apoi Colegiul Disciplină și Etică, ulterior – Consiliul Superior al Procurorilor.

Vasile Bolea: Și când aproximativ putem afla?

Angela Motuzoc: Deja Dvs. cu Inspecția Procurorilor faceți legătura, faceți legătura cu Aparatul CSP, o să aflați la cine a fost repartizată”.

De menționat că nu este prima dată când deputatul Vasile Bolea, ex-președinte al Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului admite astfel de gafe.

Anterior, acesta a depus o sesizare la Consiliul Superior al Magistraturii prin care a solicitat sancționarea judecătorilor Înaltei Curți Liuba Șova, Nicolae Roșca și Domnica Manole. Solicitarea respectivă fiind respinsă. Pentru această sesizare „rușinoasă și nelegitimă”, unii deputați au solicitat ulterior demisia lui Bolea de la șefia CJNI.

Un alt eșec pentru Dodon și PSRM. CSM și-a declinat competența referitor la demiterea magistraților de la CCM

Opoziția cere demisia președintelui Comisiei juridice, Vasile Bolea, pentru demersul „rușinos și nelegitim” la CSM

La fel, Bolea este unul dintre autorii Declarației cu privire la recunoașterea caracterului captiv al Curții Constituționale – document care nu a avut niciun efect juridic asupra magistraților CCM.

DOC // Vot de dragul votului. Deputații PSRM-„Șor” s-au răzbunat pe judecătorii CCM și au adoptat o declarație politică fără efect juridic

Acum câteva zile, Bolea a depus o altă sesizare la CSM, solicitând tragerea la răspundere a judecătorului care l-a plasat pe Alexandr Stoianoglo  în arest la domiciliu.

Ingerința PSRM în justiție. Socialistul Bolea vrea tragere la răspundere a magistratului care l-a plasat în arest la domiciliu pe Stoianoglo