Socialiștii au depus dosarul în judecată privind înregistrarea Grupului de inițiativă, care va începe procedura în vederea referendumului de revocare a lui Dorin Chirtoacă din funcția de primar General al Chișinăului.

 După ce au mers astăzi în instanță, președintele fracțiunii PSRM din CMC, Ion Ceban, a declarat că este sigur că până la sfârșitul acestui an Chișinăul va avea un alt primar.

„Am zis că până la sfârșitul acestui an, în Chișinău vor avea loc alegeri, iar chișinăueni vor putea să-și aleagă un primar nou. Așteptăm să vedem ce spune instanța de judecată și facem apel către instanță să respecte buchia legii. Iar dacă acest lucru va fi făcut, sunt sigur că vom avea un alt primar. Din moment ce se va da undă verde de colectare a semnăturilor, eu cred că în cel mai scurt timp se va reuși colectarea semnăturilor a 10% din numărul de alegători din capitală pentru începerea unui referendum”, a declarat Ceban.  

Amintim că după ce PSRM a anunțat intenția de a iniția un referendum prin care să fie revocat primarul Dorin Chirtoacă din funcție primarul a declarat că „socialiștii procedează după sistemul sovietică, negând totul ce se face spre binele municipiului Chișinău, încercând să isterizeze societatea și să ------------------------------- creeze o iluzie a activității sale". 

Precizăm că potrivit Codului Electoral, decizia privind revocarea primarului se consideră adoptată prin referendum local dacă pentru ea a votat un număr egal sau mai mare de alegători decât au votat în cazul alegerii lui, dar nu mai puţin de jumătate din numărul alegătorilor care au participat la referendum. Astfel, pentru ca Dorin Chirtoacă să fie demis, „Pentru” trebuie să se pronunțe cel puțin 163570 locuitori.