Partidul Democrat inițiază un proces de evaluare a miniștrilor, deputaților și șefilor de instituții publice promovați în funcții de partid. Anunțul a fost făcut în cadrul tradiționalului briefing de presă care are loc în fiecare zi de luni, de șeful partidului Vlad Plahotniuc.

Politicianul a spus că vor fi verificate capacitățile fiecărei persoane promovate de PDM, iar în funcție de rezultatele testării se vor lua decizii în privința rămânerii sau demiterii din funcție a celui în cauză. 

„Cine dintre colegii noștri nu-și va dovedi eficiența în fața nevoilor oamenilor va fi înlocuit de alte persoane, care vor face față acestui obiectiv. Funcțiile de conducere nu sunt pentru PR sau business", a declarat Plahotniuc, dând asigurări că partidul său are suficienți oameni potriviţi, pe care să-i promoveze în locurile care vor rămâne vacante. 

Democratul a mai anunțat că astăzi, la ședința PDM, a fost prezentat draft-ul unui Cod de integritate a membrilor partidului. Asupra acestui cod vor fi consultaţi oameni din afara partidului, cu experți și cu societatea civilă care nu este afiliată partidelor de opoziție.

Știrea se actualizează...