Comisia Economie, Buget și Finanțe a Parlamentului a avizat candidatura Ecaterinei Caraman la funcția de membru și președinte al Comisiei Naționale a Pieței Financiare. Candidatura sa a fost susținută de deputații PAS. Reprezentanții BCS (Igor Dodon, Oleg Reidman și Petru Burduja) s-au abținut de la vot.

Din 2014 Caraman gestionează activitatea Departamentului Investiții Corporative din cadrul Moldova Agroindbank, fiind direct responsabilă de implementarea politicii investiționale a băncii și de organizarea activității MAIB pe piața financiară nebancară (OCN, biroul de credit) în calitate de societate de investiții (Bursa de Valori).

Unul din cele mai recente proiecte ale Ecaterinei Caraman a fost emisia de obligațiuni municipale Chișinău. La moment principalul ei proiect este listarea MAIB pe piața internațională. Va fi prima instituție financiară moldovenească care va ieși pe piața internațională.

Concomitent, deține funcțiile de Președinte al Consiliului IM ”Biroul de Credit” SA, membru al Consiliului Bursei de Valori a Moldovei, președinte al Consiliului ”Ionel” SA, membru al Consiliului ”MAIB-Leasing” SA.

Anterior a fost Președinte al Consiliului ”Glass Container Company” SA, membru al Consiliului ”Garantinvest” SRL și membru al Consiliului Depozitarului Național al Valorilor Mobiliare.

Ecaterina Caraman deține certificatul CNPF ca specialist în domeniul valorilor mobiliare.

Detalii: Ecaterina Caraman, propusă la funcția de președinte al CNPF