Președintele Parlamentului, Igor Grosu, este de părere că cea mai mare greșeală a lui Alexandr Stoianoglo a fost faptul că acesta nu a încercat să apere interesul public în investigarea dosarelor de rezonanță. Potrivit lui, șeful suspendat al PG apăra interesele unor grupări criminale și nu ale statului. Declarația a fost făcută în cadrul postului de radio „Radio Moldova”.

Vorbind despre declarațiile lui Stoianoglo din 4 octombrie, când acesta a acuzat guvernarea și oficialii europeni de imixtiune în justiție, speakerul a spus că acestea au fost „vorbe de politician”.

Nu-i comportament de procuror general, de un om de stat care trebuie să se ocupe de combaterea corupției, investigarea dosarelor grele, „furtul miliardului”, „Laundromatul”, „Metalferos”, „concesionarea Aeroportului” și alte hoții mari. O victimizare ieftină, de doi bani”, a menționat el.

Potrivit lui Grosu, Stoianoglo a avut foarte mult timp „să livreze și să demonstreze că el pe bune a venit în această funcție să combată corupția”.

Noi ce am văzut? Am văzut „privet Slava”, am văzut cum hoții sunt scoși din pușcărie, cum Platon este lăsat liber să părăsească teritoriul R.Moldova având câteva dosare pe rol în care a fost vizat. Am văzut zero progres în dosarul „furtului miliardului”. Un leu nu a fost recuperat. Am văzut zero progres pe dosarul „Laundromat” în care, conform informațiilor prezentate, își are o contribuție, pentru că a deschis portița, fiind atunci președinte al Comisiei Securitate Națională, Apărare și Ordine Publică. El a deschis portița pentru ca bandiții să scoată banii din țară... Stoianoglo fie protejează, fie tolerează grupările criminale care atacă sistemul bancar și sistemul de asigurări... Greșeala lui este că nu a încercat să apere interesul public în investigarea dosarelor de rezonanță”, a declarat președintele Legislativului.

Grosu a precizat că în loc să apere statul, Procuratura „a făcut dreptate unui bandit în raport cu alt bandit”, referindu-se la faptul că Stoianoglo l-a ajutat pe Platon să lupte cu Vlad Plahotniuc.

Amintim că Alexandr Stoianoglo a fost reținut marți, 5 octombrie, chiar în sediul PG. Acesta este acuzat de abuz în serviciu, exces de putere și depășirea atribuțiilor de serviciu, coruperea pasivă și darea de declarații mincinoase în fața unui organ competent.

Detalii: CSP a decis desemnarea unui procuror pentru examinarea „ilegalităților” comise de Stoianoglo

Citiți și: Cine este procurorul care va investiga „ilegalitățile” lui Stoianoglo

Stoianoglo, urmărit penal. Procurorul General și adjuncții săi, suspendați din funcție

Vedeți și: VIDEO NO COMMENT // Mascații de la SIS au intrat la Procuratura Generală. Urmează reținerea lui Stoianoglo?

Detalii: VIDEO // Stoianoglo cu mascații acasă: Este o răzbunare din partea președintelui țării

EXCLUSIV (VIDEO) // Momentul în care Alexandr Stoianoglo este escortat de mascații SIS în Izolatorul de detenție a Poliției Capitalei