Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Vladimir Voronin a venit cu un comentariu cutremurător, în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului, în timpul dezbaterii subiectului privind finanțarea de 24,8 milioane de euro din partea Băncii Mondiale, sub formă de credit, care are drept scop implementarea procesului de imunizare împotriva infecției COVID-19.

Deputatul a spus că parlamentarii ar trebui să demontreze în acest caz responsabilitate și să fie excluse întrebările asupra subiectului, așa cum cu sănătatea oamenilor nu este de jucat. Parlamentarul s-a referit și la multitudinea de cazuri de deces provocate de coronavirus, spunând că în această săptămână a fost la înmormântarea a trei prieteni, decedați în urma infectării. 

„Țara-i în pericol, cetățenii sunt în pericol. Eu săptămâna aceasta de trei ori am fost la Cimitirul „Sf. Lazăr”...și ieri. Mi-am luat rămas bun de la tovarăși, prieteni. Și acolo e conveier. Se stabilesc câte minute pot sta rudele în fața sicriului, pentru ultima dată să-ți iei rămas bun, și peste câte minute să fie scos, pentru că afară stau alte sicrie. Dar noi aicea lea-lea-lea...Când e vorba de sănătatea oamneilor nu trebuie de jucat cu banii, bani mulți, puțini, aici trebuie să demosntrăm reponsabilitate, noi parlamentarii, trebuie să avem grijă de toată țara. Eu vă rog scoteți toate aceste întrebări. Oamenii să fie sănătoși că om întoarce și aceste datorii, credite”, a declarat Voronin. 

Menționăm că, bilanțul deceselor provocate COVID-19 în R. Moldova a ajuns la 6.753.

Amintim că, Banca Mondială va oferi Republicii Moldova o finanțare adițională, în valoare de 24,8 milioane de euro, sub formă de credit, care are drept scop implementarea procesului de imunizare împotriva infecției COVID-19. Deputații au aprobat, în primă lectură, proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare (AID) privind Proiectul „Răspuns de Urgență la COVID-19 – finanțare adițională”.

Detalii: Credit de 25 mln. euro, de la Banca Mondială, pentru imunizarea populației