Comitetul pentru alegerea judecătorilor la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a organizat o reuniune la Paris la 16 și 17 septembrie 2021. Comisia a evaluat listele candidaților la Curte din partea Ucrainei, Republici Cehe, Federației Rusei și Republicii Moldova.

Conform raportului Comitetului, Comitetul a intervievat toți candidații R. Moldova, la 17 septembrie 2021, și recomandă Adunării Parlamentare a Consiliului Europei doi candidați la fel de calificați, Vladimir Grosu și Diana Scobioala.

Vladimir Grosu este un jurist, doctor în drept, conferențiar universitar și politician din Republica Moldova, care între 18 februarie și 30 iulie 2015 a îndeplinit funcția de Ministru al Justiției al Republicii Moldova în Guvernul Gaburici, fiind înaintat din partea Partidului Liberal Democrat din Moldova.

Din decembrie 2006 până în iunie 2011, Vladimir Grosu a fost reprezentant al Guvernului Republicii Moldova la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Din august 1997 până în prezent este conferențiar universitar la catedra Drept Penal și Criminologie, a Facultății de Drept de la Universitatea de Stat din Moldova; profesor de drept penal, drept penal comparat și drept penal internațional.

Diana Scobioala este directoarea Institutului Național al Justiției, aleasă în această funcție încă în februarie 2015 de Consiliul instituției. În martie 2020 a obținut al doilea mandat. Deține un doctorat în drept internațional. A activat timp de nouă ani la Ministerul Justiției, inițial în calitate de specialistă principală la Direcţia principală agent guvernamental și relaţii internaţionale, iar ulterior a devenit șefa direcției. Anterior a fost membră a Colegiului de evaluare a performanţelor judecătorilor din cadrul CSM.