Liderul Partidului Socialiștilor din R.Moldova (PSRM), Igor Dodon, consideră că bașkanul Găgăuziei, Irina Vlah, l-a trădat, după ce pe 31 august curent a declarat „că limba română este una dintre cele mai mari valori ale R. Moldova”. Socialistul este convins că Vlah nu avea cum să ajungă bașkan fără sprijinul PSRM.

Dodon a menționat că nu s-a așteptat ca Irina Vlah să aibă o retorică proeuropeană și să afirme că limba oficială din R. Moldova e româna.

Există tendința ca unii politicieni să-și schimbe culoarea… Este și un film sovietic când un personaj își întoarce cozorocul la chipiu când vine o nouă putere. Noi, socialiștii, nu am făcut asta niciodată și nici nu o vom face. Avem ideologia noastră și principii. Dacă e să vorbim de bașkanul Irina Vlah, noi am susținut-o de două ori la alegeri. Sunt convins că fără suportul nostru nu avea cum să câștige în 2015 și nici în 2019. Atunci spunea că limba oficială e moldoveneasca… Ce s-a schimbat acum? Ea nu este membru al PSRM și nici nu a fost. Dacă noi știam că dânsa consideră că „limba română este una dintre cele mai mari valori ale poporului R. Moldova”, atunci nu o susțineam. Acum mergem separat în alegerile pentru Adunarea Populară a Găgăuziei”, a declarat Dodon, citat de Ziarul Național.

Detalii: Dodon riscă să rămână ultimul moldovenist // Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, spune că sărbătorește Ziua Limbii Române!