Deputații s-au întrunit în ședință plenară a Parlamentului. Aceștia urmează să examineze mai multe proiecte, printre care proiectul Codului transportului feroviar, precum și inițiativa legislativă privind crearea Autorității Feroviare. De asemenea, ordinea de zi include proiectul de modificare a unor acte legislative, potrivit căruia la 1 octombrie urmează să intre în vigoare reducerea cotei TVA pentru HoReCa.

La fel în prima lectură va fi examinat proiectul Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar. În conformitate cu acest document, angajaților transferați în alte funcții în urma reorganizării unor ministere li se va achita diferența de salarii.

În lectura a doua va fi dezbătut proiectul de lege pentru modificarea Legii privind Comisia Națională a Pieței Financiare și Legii concurenței, prin care se instituie noi mecanisme de control și de sancționare a conducătorilor unor autorități publice aflate sub control parlamentar.

Totodată, deputații ar urma să examineze proiectul de hotărâre cu privire la alegerea Avocatului Poporului. Pentru funcția respectivă au fost desemnați Andrei Brighidin și Natalia Moloșag.