Liderul PSRM Igor Dodon sare în apărarea lui Vladimir Golovatiuc, rechemat din funcția de ambasador al R. Moldova în Rusia. În cadrul emisiunii „În centrul atenției” de la postul de televiziune PublikaTV, Dodon a declarat că este o înscenare și că Golovatiuc nu poate fi învinuit de un astfel de scandal.

Întrebat cum comentează scandalul fără precedent în care ar fi fost Golovatiuc, socialistul Dodon a spus că e pentru prima dată când vorbește despre acest caz și că nu o va mai face. 

„E o înscenare a actualei guvernări pentru a-l destitui pe Golovatiuc din funcția de ambasador. Despre acest lucru pentru prima dată vorbesc. Acestea sunt metodele lor. Chiar zilele trecute am vorbit cu el, m-a rugat să nu facem show din asta, mi-ați cerut opinia v-am dat acest comentariu”, a declarat Dodon precizând că această înscenare ar fi făcută de cei care sunt acum la guvernare doar pentru ca să-l scoată pe Golovatiuc din funcția de ambasador. 

Igor Dodon a adăugat că deocamdată nu știe ce va face Golovatiuc, dacă se va alătura echipei PSRM sau își va continua activitatea în altă parte: „Este un specialist bun în domeniul economic de ce nu să nu revină în echipa noastră”. 

Amintim că fostul deputat PSRM și actualul ambasador al R.Moldova în Federația Rusă, Vladimir Golovatiuc, ar fi fost implicat într-un scandal legat de hărțuire sexuală a unei angajate din cadrul misiunii diplomatice de la Moscova. Din fericire, femeia a reușit să fugă din reședința ambasadorului.

Cazul ar fi avut loc la începutul lunii iulie. Atunci, Golovatiuc ar fi chemat-o pe angajata misiunii diplomatice sub un pretext inventat în apartamentul său care se află deasupra biroului de serviciu. Imediat după ce angajata a intrat în hall, Vladimir Golovatiuc a ieșit din biroul sau gol și excitat sexual. Doar datorită reacției rapide, angajata a reușit să scape din brațele ambasadorului.

După incident, acesta a părăsit teritoriul Federației Ruse. Contactat de reporterii Deschide.MD, Golovatiuc ne-a declarat că, de fapt, s-ar afla în concediu.

Detalii: EXCLUSIV // Scandal sexual la Moscova. Ambasadorul Golovatiuc, acuzat de hărțuire sexuală de către o angajată a ambasadei

Ulterior, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a venit cu o reacție la acest subiect. MAEIE a confirmat rechemarea lui Golovatiuc „pe o perioadă nedeterminată în vederea clarificării modului de gestionare a activității misiunii diplomatice, cât și ale aspectelor care vizează comportamentul acestuia”.

Detalii: Reacția MAEIE la scandalul sexual cu implicarea ambasadorului Golovatiuc: A fost rechemat la Chișinău pentru clarificări

Citiți și: Ministerul de Externe cere rechemarea din funcție a lui Golovatiuc după scandalul sexual de la Moscova. Subiectul, pe agenda Guvernului

La începutul lunii august, Guvernul Gavrilița a adoptat o hotărâre cu privire la rechemarea lui Golovatiuc din Moscova.

Detalii: Guvernul a votat: Socialistul Vladimir Golovatiuc, rechemat din funcția de ambasador al R.Moldova în Rusia