Vicepremierul Nicu Popescu a avut o întrevedere cu Marija Pejčinović Burić, secretarul general al Consiliului Europei în marja segmentului înalt al Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite. Diplomații au apreciat caracterul dinamic al cooperării dintre Republica Moldova și Consiliul Europei.

„Am menționat, în special, implementarea Planului de acțiuni pentru anii 2021 – 2024, sprijinul constant al organizației în procesul de susținere a reformelor democratice și implementarea standardelor Consiliului Europei privind democrația, statutul de drept și respectarea drepturilor omului în Republica Moldova”, a spus ministrul Nicu Popescu.

Totodată, vicepremierul a mulțumit secretarului general Marija Pejčinović Burić pentru deschiderea Consiliului Europei și instituțiilor acestuia de a sprijini Republica Moldova în reformarea sectorului justiției prin intermediul Grupului de lucru de nivel înalt, membrii căruia urmează să întreprindă în curând o vizită la Chișinău.

De asemenea, oficialii au discutat detaliile vizitei secretarului general la Chișinău preconizată să aibă loc până la sfârșitul anului curent.