Preşedintele SUA, Joe Biden, s-a referit la Republica Moldova în discursul susţinut la dezbaterille celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale ONU, transmite TVR Moldova. 

„Adevărul este că lumea democratică este pretutindeni. Trăieşte în activişti anticorupţie, în apărători ai drepturilor omului, jurnalişti, militanţii pentru pace. Trăieşte în moldovenii mândri, care au reuşit o victorie pentru forţele democraţiei, dând mandatul de a lupta pentru a construi o economie mai incluzivă”, a spus Joe Biden.
 
Președintele Maia Sandu a postat fragmentul video în care Biden face referire la moldoveni: „Realizările noastre se văd și la New York. Mulțumim domnului Joe Biden, Președintele Statelor Unite, pentru aprecierea alegerii concetățenilor noștri de a lupta pentru democrație, a combate corupția și a dezvolta o economie mai incluzivă, în cadrul mesajului Domniei sale de la tribuna ONU”, a scris Maia Sandu pe Facebook. 
 


Mâine, 22 septembrie, preşedintele Maia Sandu va susţine, la rândul ei, un discurs la dezbaterille ale celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale ONU