Angelica Caraman a fost aleasă în funcția de președinte al Comisiei Electorale Centrale. Candidatura sa a fost susținută de toți cei 6 membri ai CEC, prezenți la ședință.

Vă mulțumesc pentru această încredere și sunt sigură că voi avea și în continuare sprijinul dumneavoastră, astfel încât să asigurăm funcționarea eficientă a Comisiei Electorale Centrale. Vom munci cot la cot pentru a îndreptăți așteptările cetățenilor”, a declarat noul președinte al CEC după alegerea sa în funcție.

Angelica Caraman are 49 de ani și are o vastă experiență în domeniul electoral. Ea a activat mai mulți ani în cadrul Comisiei Electorale Centrale, deținând funcții de șef al Direcției management alegeri, dar și director adjunct al Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral pe lângă CEC.

Din 2019 până în prezent a deținut funcția de consilier al primarului de Stăuceni (mun.Chișinău), Alexandru Vornicu, care face parte din echipa PAS.

În ce privește alegerea vicepreședintelui și secretarului Comisiei, la propunerea membrului CEC, Pavel Postică, această procedură a fost amânată pentru o altă ședință. El și-a argumentat propunerea prin necesitatea completării componenței organului electoral cu încă 3 membri.

De menționat că Parlamentul a confirmat joi, 16 septembrie, șase din cei 9 membri ai CEC. Este vorba despre: Pavel Postică, Sergiu Gurduza, Angelica Caraman, Alexandr Berlinschi, Ludmila Lupașco și Alexandru Musteață.

Candidații desemnați de BCS, Vasile Postolache, Vitalie Miron și Lilian Enciu nu au fost prezenți la ședință.

Detalii: Parlamentul a votat numirea noilor membri ai CEC. Deputații așteaptă încă 3 candidați, desemnați de BCS