Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) au părăsit sala plenului în semn de protest. Nicio propunerile a BCS nu a întrunit voturile necesare pentru a fi introdusă pe ordinea de zi a ședinței plenare. Anunțul a fost făcut de liderul BCS Zinaida Greceanîi.

„Stimați colegi deputați, trei subiecte foarte importante au fost propuse spre dezbatere astăzi în ședința plenului de către Blocul Comuniștilor și Socialiștilor. Dumneavoastră, majoritatea parlamentară, n-ați binevoit să introduceți niciun subiect pentru aceste discuții. De aceea, noi vom utiliza dreptul nostru legal și, în semn de protest, nu participăm astăzi la ședința plenară și părăsim sala de ședințe”, a declarat președintele fracțiunii, Zinaida Greceanîi.

Deputații BCS au propus audierea conducerii ANRE, având în vedere creșterea prețurilor la combustibil, audierea viceprim-ministrului, ministrului infrastructurii și dezvoltării regionale, Andrei Spînu, pe subiectul furnizării gazelor de către Gazprom, dar și a unui proiect de majorare a salariilor medicilor. Propunerile nu au acumulat suficiente voturi.