Ministrul Justiției Segiu Litvinenco a comentat întreruperea ședinței care a avut loc ieri, 13 septembrie 2021, în dosarul lui Ilan Șor. Potrivit ministrului, astăzi a început „același show cum s-a mai întâmplat”.

„Am înțeles că astăzi (n.r. ieri, 13.09.2021) a început tot același show cum s-a mai întâmplat de-a lungul timpului și nu este exclus ca acest lucru să se întâmple mai departe având în vedere ce fel de sistem avem noi, unul putred”, a declarat Sergiu Litvinenco, în cadrul emisiunii Secretele Puterii de la Jurnal TV

Ministrul Justiției a mai declarat că tot ce s-a întâmplat până acuma la Curtea de Apel Cahul a fost un dezmăț.

„A fost un desfrâu la Cahul, mai multe amânări decât examinări. Este un dezmăț total în ceea ce au făcut judecătorii de la Cahul. Același lucru s-a întâmplat și la Curtea Supremă de Justiție pentru că acea decizie a stârnit foarte multe semne de întrebare. Probabil voi face și eu o sesizare la Inspecția Judiciară, la Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la acțiunile acelor judecători care au luat decizia. Cu o săptămână înainte au zis că nu este motiv de strămutare, iar peste alta că deja este cazul de a fi strămutat dosarul. Este inadmisibil ca în procedură penală să fie luate aceste decizii contradictorii luate de aceleași persoane în baza acelorași temeiuri”, a menționat Litvinenco.

Totuși, ținem să amintim că, anterior, Ministrul Justiției spunea, despre strămutarea dosarului lui Șor la Curtea de Apel Chișinău, că „dezmățul de la Curtea de Apel Cahul în cazul dosarului Șor a luat sfârșit”, iar acum acesta afirmă căa început tot același show”.

Amintim că, prima ședință în dosarul „Șor” de la Curtea de Apel Chișinău a fost întreruptă pentru o săptămână. Motivul a servit decizia unui magistrat din componența de judecată de a-și anunța abținerea de la examinarea cauzei.