Uniunea Europeană a decis să ofere 36 de milioane de euro prin Programul de recuperare economică a R. Moldova, bani care vor fi destinați pentru recuperarea după pandemia de COVID-19 și pentru reforma Poliției. Anunțul a fost făcut de către directorul general adjunct al Direcției generale Vecinătate și Negocieri privind extinderea a Comisiei Europeane, Katarina Mathernova într-o conferință de presă ținută la Chișinău.

Programul de recuperare economică a R. Moldova este unul complex și presupune acțiuni de transformare digitală, îmbunătățire a infrastructurii, acordare de suport pentru întreprinderile mici și mijlocii.

La Chișinău, se află într-o vizită oficială directorul general adjunct al Direcției generale Vecinătate și Negocieri privind extinderea a Comisiei Europeane, Katarina Mathernova, și directorul general pentru Rusia, Parteneriatul estic, Asia Centrală, cooperare regională și OSCE a Serviciului European de Acțiune Externă, Michael Siebert. Aceștia au avut deja o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu și urmează să se vadă cu președintele Maia Sandu și cu spicherul Parlamentului Igor Grosu.