Curtea Constituțională a validat mandatul de deputat al candidatului supleant Barda Viorel de pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate.

„Se declară ales în calitate de deputat în Parlamentul R. Moldova, cu validarea mandatului, d-ul Viorel Barda, pe lista partidului politic Partidul Acțiune și Solidaritate”, a anunțat președinta CCM Domnica Manole.

Locul a devenit vacant după ce la ședința Parlamentului din data de 20 august, Zinaida Popa a anunțat că își depune demisia din funcția de deputat, pentru a-și continua activitatea în Consiliul Municipal Chișinău.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a luat act de vacanța unui mandat de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, atribuit Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” la 26 august 2021. 

De asemenea, PAS va mai avea cinci deputați noi, după ce Parlamentul a aprobat săptămâna trecută cinci demisii. Este vorba despre Natalia Gavrilița, care a devenit premier, Andrei Spînu, care a fost numit viceprim-ministru, ministru al infrastructurii și dezvoltării regionale, Dumitru Budianschi, care a fost desemnat ministru al finanțelor, Sergiu Litvinenco, care a fost numit ministru al justiției și Rosian Vasiloi, care a fost desemnat șef al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.