Liberalii din organizațiile teritoriale continuă părăsească partidul și să adere la formațiunea politică pe care și-o construiește Anatol Șalaru. Potrivit unei postări pe contul de Facebook al lui Șalaru, zilele acestea vicepreședintele raionului Cahul, Vlad Casuneanu, alături de mai mulți consilieri raionali și orășenești, foști membrii PL, au aderat la PUN.

De asemenea, mai multi consilieri și organizații sătești ale PL din Tătărăști, Brânza, Colibași, Găvănoasa, Lebedenco, raionul Cahul au aderat la PUN.

”În perioada următoare, în cadrul consiliilor din care fac parte, se vor constitui fracțiuni ale Partidului Unității Naționale”, anunță fostul prim-vicepreședinte al PL. 

Vom aminti că săptămâna trecută șase organizații locale 13 consilieri locali, unul orășenesc și unul raional, ai PL au anunțat că părăsesc formațiunea și aderă la Partidul Unității Naționale. Documentele confirmative au fost publicate pe contul de Facebook al lui Anatol Șalaru, cel care, de altfel, conduce grupul de lucru pentru constituirea noii formațiuni politice.

Membrii semnatari își explicau decizia prin atitudinea din ultima perioadă a liderului PL, Mihai Ghimpu, și prin conjuctura ultimelor evenimente întâmplate pe arena politică. 

Printre semnatari sunt membrii organizației locale Costești, Bardar, Pojoreni, Ruseștii Noi, Suruceni și Malcoci, un consilier din or. Ialoveni și unul din satul Rezeni. 

Amintim că recent și fostul PLDM-ist, Călin Vieru, a aderat la echipa fostului ministru al Apărării, Anatol Șalaru, care se ocupă de constituirea Partidului Unității Naționale. Un anunț în acest sens a fost făcut de Șalaru, la emisiunea "Punctul pe azi" de la TVR. De asemenea, Șalaru a spus că poartă discuții și cu alți membri ai PLDM, care sunt dispuși să pună umărul la formarea PUN.

La aceeaşi emisiune, Șalaru a recunoscut că l-ar vrea în proiectul său și pe președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase. Totuși, fostul ministru a precizat că deocamdată nu își permite să-l abordeze pe Tănase, deoarece acesta este membru al Curții Constituționale.

Anatol Șalaru a mai spus că noua sa formațiune - Partidul Unității Naționale - ar putea fuziona cu Partidul „DREAPTA" condus de o fostă liberală, Ana Guțu. Grupul de inițiativă privind crearea PUN va fi prezentat în două săptămâni, iar dacă formațiunea sa va fi unionistă sau nu, va decide congresul.

PL i-a retras sprijinul politic lui Anatol Șalaru la finele anului trecut, iar președintele Igor Dodon a semnat decretul de demitere al acestuia din funcția de ministru al Apărării. Totodată, Șalaru şi-a dat demisia din toate funcțiile de conducere ale PL.