Partidul Socialiștilor condus de Igor Dodon este gata să discute posibilitatea de a fuziona cu Partidul Comuniștilor condus de Vladimir Voronin. Declarația a fost făcută de liderul PSRM în cadrul unui post de televiziune.

Dacă ei [PCRM] vor lua o asemenea decizie, atunci noi suntem gata să o discutăm. Suntem pregătiți să formăm o forță politică nouă, unită și puternică”, a declarat el.

Acesta a mai precizat că o asemenea decizie ar urma să fie adoptată în acest an sau, în cel mai rău caz, la începutul anului viitor, pentru ca noua formațiune să dispună de timp pentru a se pregăti de alegerile locale din toamna anului 2023.

De menționat că atât PSRM, cât și PCRM, ar urma să desfășoare în acest an Congresul formațiunii. Anterior, Vladimir Voronin a declarat că în cadrul Congresului PCRM ar urma să fie aleasă o nouă conducere. Comunistul a anunțat că nu va mai pretinde la un nou mandat și ar intenționa să se retragă de la cârma formațiunii.

Precizăm că PSRM și PCRM formează în Parlament o singură fracțiune din 32 de deputați. Anterior, mai mulți experți și analiști menționau că această apropiere dintre socialiști și comuniști ar putea duce, inclusiv, la fuzionarea celor două partide.

Citiți și: PCRM ar putea fuziona cu PSRM? Socialiștii convoacă Congresul extraordinar al partidului până la finele anului