Delegația Uniunii Europene în R.Moldova a venit cu un mesaj de felicitare cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la proclamarea suveranității.

Într-un mesaj al Oficiului se menționează că Uniunea Europeană a fost alături de Republica Moldova în tot acest timp, aproape de dorințele și necesitățile oamenilor.

Viitorul este în mâinile cetățenilor Republicii Moldova. Fie că sunt acasă sau peste hotare, cu toții împărtășesc provocările prezentului și speranța pentru un trai mai bun; și muncesc împreună pentru a se bucura de o țară frumoasă, unică, prosperă și atât de primitoare. Acești 30 de ani au demonstrat că a fi independent nu înseamnă a fi singur. O țară independentă poate să parcurgă cu încredere un drum către dezvoltare și prosperitate, alături de partenerii săi.

Uniunea Europeană a urmărit toți acești 30 de ani cu optimism și încredere în viitorul Republicii Moldova drept stat partener și prieten. Și astăzi, din nou, vrem să spunem din tot sufletul un sincer: La mulți ani, Republica Moldova! La mulți ani, oamenilor tăi!”, se menționează în mesaj.