Decretul președintelui R.Moldova, Maia Sandu, cu privire la rechemarea socialistului Vladimir Golovatiuc din funcţia de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Federația Rusă a fost publicat în Monitorul Oficial. Documentul a fost semnat acum o săptămână de șeful statului.

Amintim că fostul deputat PSRM și actualul ambasador al R.Moldova în Federația Rusă, Vladimir Golovatiuc, ar fi fost implicat într-un scandal legat de hărțuire sexuală a unei angajate din cadrul misiunii diplomatice de la Moscova. Din fericire, femeia a reușit să fugă din reședința ambasadorului.

Cazul ar fi avut loc la începutul lunii iulie. Atunci, Golovatiuc ar fi chemat-o pe angajata misiunii diplomatice sub un pretext inventat în apartamentul său care se află deasupra biroului de serviciu. Imediat după ce angajata a intrat în hall, Vladimir Golovatiuc a ieșit din biroul sau gol și excitat sexual. Doar datorită reacției rapide, angajata a reușit să scape din brațele ambasadorului.

După incident, acesta a părăsit teritoriul Federației Ruse. Contactat de reporterii Deschide.MD, Golovatiuc ne-a declarat că, de fapt, s-ar afla în concediu.

Detalii: EXCLUSIV // Scandal sexual la Moscova. Ambasadorul Golovatiuc, acuzat de hărțuire sexuală de către o angajată a ambasadei

Ulterior, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a venit cu o reacție la acest subiect. MAEIE a confirmat rechemarea lui Golovatiuc „pe o perioadă nedeterminată în vederea clarificării modului de gestionare a activității misiunii diplomatice, cât și ale aspectelor care vizează comportamentul acestuia”.

Detalii: Reacția MAEIE la scandalul sexual cu implicarea ambasadorului Golovatiuc: A fost rechemat la Chișinău pentru clarificări

Citiți și: Ministerul de Externe cere rechemarea din funcție a lui Golovatiuc după scandalul sexual de la Moscova. Subiectul, pe agenda Guvernului

La începutul lunii august, Guvernul Gavrilița a adoptat o hotărâre cu privire la rechemarea lui Golovatiuc din Moscova.

Detalii: Guvernul a votat: Socialistul Vladimir Golovatiuc, rechemat din funcția de ambasador al R.Moldova în Rusia