Prim-ministrul Natalia Gavrilița l-a prezentat colectivului Agenției Proprietății Publice, pe noul director al instituției, Eugeniu Cozonac, numit în funcție, ieri, în cadrul ședinței de Guvern.

Premierul a menționat că acesta are o vastă experiență profesională în managementul mai multor companii mari de tehnologii informaționale din SUA și Marea Britanie. Natalia Gavrilița a precizat că Guvernul are așteptări mari de la APP în ceea ce privește administrarea întreprinderilor aflate în proprietatea statului: „Avem foarte multe probleme pe care trebuie să le rezolvăm - Arena Chișinău, concesionarea Aeroportului, Loteria Moldovei ș.a. Trebuie să asanăm aceste întreprinderi, să le facem să lucreze, să le readucem valoarea pe care o pot avea și, prin ele, să aducem venituri în bugetul de stat. Vreau să mergem ferm în direcția dezvoltării, să introducem mecanisme eficiente de guvernare corporativă la întreprinderile de stat, să aducem profesioniști la conducerea acestora și să ne mândrim cu rezultatele activității lor”.

Premierul a declarat că va conlucra îndeaproape cu noua conducere a APP: „Ne dorim rezultate reale în combaterea corupției. Aceasta a ajuns la un nivel atât de înalt în Moldova, încât a devenit principalul impediment în creșterea bunăstării oamenilor. Concomitent cu aceasta, se cer de urgență implementarea unor acțiuni concrete pentru dezvoltarea APP”.

Eugeniu Cozonac a mulțumit pentru încrederea care i-a fost acordată de Guvern și a menționat, la rândul său, că va avea o abordare pragmatică în conducerea Agenției, astfel încât să obțină eficiență cât mai mare în activitatea acesteia: „De astăzi începe un capitol nou la APP, sper să fim un exemplu. Vreau să avem o competiție sănătoasă și să fim mândri de ceea ce facem, iar rezultatele activității APP să se reflecte în creșterea bunăstării fiecărui cetățean al țării”.