Vadim Cugea este noul administrator al Întreprinderii de Stat „MoldATSA”, anunță Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor. Cugea a asigurat intermiatul de admisitrator la MoldATSA din 28 octombrie, după ce a fost numit în această funcție de actualul ministru al Transporturilor, Iurie Chrinciuc.

Ca urmare a desfășurării concursului pentru ocuparea funcției vacante de Administrator al Î.S. „MoldATSA” și conform decizie Consiliului de Administrație a entității din 24.02.2017, se arată în comunicatul Ministerului Transportului și Ibfrastucturii drumurilor.

--------------Vadim Gugea asigură interimatul funcției de administrator din 28 octombrie 2015, fiind numit la acest post de Iurie Chirinciuc. Anterior, Gugea a fost director executiv al Companiei „Euroatlant”, fondată de Chirinciuc, scrie Ziarul de Gardă. Gugea a ajuns şef în aviaţie după ce a plecat din firma lui Chirinciuc care are afaceri în domeniul… mobilei.

În 2015, în doar două luni de şefie interimară la Moldatsa, conform declaraţiei sale cu privire la venituri şi proprietate depusă la Comisia Naţională de Integritate, Gugea a ridicat nu mai puţin de 104,3 mii de lei. Deci, nu mai puţin de 52 de mii de lei pe lună (!), în timp ce solicitările controlorilor de trafic aerian de a reveni la salariile din 2015 rămâneau nerezolvare. În total, în 2015, valoarea remunerației celor 3 administratori ai Moldatsa a fost de 875 mii de lei, iar membrii Consiliului de Administrație au fost plătiți cu 238 mii de lei.