Președintele R.Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu noul director de țară a Băncii Mondiale, Inguna Dobraja. Potrivit unui anunț al șefului statului, în cadrul discuției părțile au abordat cele mai importante subiecte ce țin de cooperarea R.Moldova cu Banca Mondială. Maia Sandu a accentuat că noua guvernare la Chișinău are un program orientat să transforme calitativ Republica Moldova, iar partenerii de dezvoltare sunt invitați să îi susțină în acest sens.

Printre domeniile de interes reciproc, unde mizăm pe sprijinul Băncii Mondiale, am menționat agricultura, energetica, mediul, dar și sistemul de protecție socială, sănătatea și digitalizarea”, a menționat Sandu.

Potrivit ei, Banca Mondială este deschisă să ofere, în continuare, asistență pentru Republica Moldova, un nou cadru de parteneriat urmând să fie elaborat în timpul apropiat.

Pentru a face cooperarea mai eficientă, am agreat că este nevoie de consolidarea capacităților de implementare a proiectelor în derulare și a celor noi. Aceasta ne va permite să asigurăm realizarea tuturor lucrărilor în termenele stabilite. La fel, am convenit să impulsionam activitățile ce vizează proiectele de infrastructură, care sunt cele mai așteptate de cetățeni”, a punctat președintele.