Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a prezentat echipei instituției pe noul secretar de stat, dar și membrii cabinetului ministrului.

Veronica Mihailov-Moraru – noul secretar de stat al Ministerului Justiției este de profesie avocat, magistru în drept, formator și consultant în mai multe proiecte ce țin de justiție și drepturile omului. De asemenea, a deținut funcția de președinte a organizației nonguvernamentale Amnesty International Moldova, membru și președinte a Comisiei de Licențiere a Uniunii Avocaților, dar și de secretar de stat al Ministerului Justiției în anul 2019.

Din cabinerul ministrului vor face parte trei persoane. Este vorba despre:

Ana Calinici – șefa de cabinet. Aceasta este magistru în drept și a activat în cadrul Judecătoriei Chișinău, ulterior a fost expert în Parlamentul României și consiliera deputaților PAS, Galina Sajin și Radu Marian, în cadrul Parlamentului R.Moldova. Calinici urma să devină deputat ca urmare a învestirii Guvernului Gavrilița, regăsindu-se în lista candidaților supleanți.

Marcel Moraru – consilier în cabinetul ministrului. Este avocat, magistru în drept, a fost expert legal în cadrul mai multor proiecte ce ține de justiție și drepturile omului. De asemenea, a fost funcționar în cadrul Oficiului Avocatului Poporului, responsabil de mecanismul național de prevenire a torturii.

Cristina Ursachi – comunicatorul Ministerului Justiției. Este jurnalistă de profesie.