Președintele Igor Dodon a semnat astăzi revocarea Ministrului Agriculturii, Eduard Grama, în baza propriei cereri de demisie. Dodon a precizat că este gata să semneze mai des astfel de decrete, întrucât în Guvern „sunt încă mulți demnitari corupți".

„Aștept ca în timpul apropiat să se mai producă astfel de inițiative. În Guvern există încă destul de mulți demnitari corupți. Voi semna demisia oricărui membru al Guvernului Filip. În funcție trebuie sa fie promovați oameni tehnocrați, adevărați profesioniști, nu selectați pe criterii politice. Sunt gata se semnez în fiecare zi decrete de demisie a demnitarilor din această guvernare", a declarat astăzi Dodon.

Eduard Grama a fost reținut pe 15 martie curent, fiind suspectat de corupere pasivă, în cadrul unui dosar ce vizează înstrăinarea ilegală a bunurilor Colegiului Național de Viticultură și Vinificație. Ulterior, Judecătoria sectorului Buiucani a decis ca ministrul să fie transferat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Recent prim-ministrul Pavel Filip a transmis o scrisoare președintelui Igor Dodon prin care a cerut revocarea lui Eduard Grama din funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare.