Deputații Adunării Populare din Găgăuzia solicită Parlamentului R.Moldova să renunțe la intenția de a-l exclude pe procurorul-șef al Găgăuziei din componența Consiliului Superior al Procurorilor. O adresare, semnată de președintele APG, Vladimir Kîssa, a fost expediată astăzi în adresa președintelui Parlamentului, Igor Grosu.

Potrivit documentului, includerea reprezentanților autonomiei găgăuze în componența CSP, în anul 2016, a fost rezultatul înțelegerilor la care au ajuns deputații din Parlament și APG.

În acest sens, ei solicită excluderea aliniatului respectiv în cadrul examinării proiectului de modificare a Legii Procuraturii în lectura finală.

Amintim că deputatul PAS, noul ministru al Justiției, Sergiu Litvinenco, a propus mai multe modificări la Legea Procuraturii. Printre acestea se numără și posibilitatea sancționării și eliberării din funcție a procurorului general. La fel, documentul prevede excluderea din componența CSP a procurorului general, procurorului Găgăuziei și președintelui Uniunii Avocaților.