Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, îi îndeamnă pe toți simpatizanții partidului său aflaţi în SUA, să participe la alegerile prezidenţiale din acest stat și să voteze pentru candidatul republican Donald Trump, un admirator al președintelui Putin.

Într-o postare video publicată pe pagina sa de Facebook, în care are pe fundal un tablou cu chipul lui Lenin, Usatîi adresează un mesaj în limba engleză pentru susținătorii săi din SUA ca să voteze pentru candidatul Donald Trump. 

„Toți oamenii care mă susțin în SUA votați pentru Trump. El va rezolva multe probleme nu doar în SUA. [...] Sunt sigur că noul președinte al SUA va îmbunătăți relaţiile, nu doar cu Republica Moldova dar și cu toate țările din lume”, a menţionat Usatîi.  

Acum, postarea nu mai apare pe contul său de facebook. 

Deschide.MD amintește că atât președintele SUA, Barack Obama, cât și candidatul democrat, Hillary Clinton, au acuzat în repetate rânduri că Federația Rusă ar încerca să se implice în campania electorală din SUA.  

Or Renato Usatîi este, în opinia formatorilor de opinie, un promotor al intereselor Rusiei în Republica Moldova.

Posibila implicare a unor ruși în atacurile informatice care au vizat Partidul Democrat în iulie „ridică întrebări grave privind eventuala imixtiune a unor ruși în procesul nostru electoral", a declarat ulterior după atac Hillary Clinton.

Precizăm că, în această vară, peste 19.000 de e-mailuri, din care reiese că Hillary Clinton a fost favorizată în faţa lui Bernie Sanders la nominalizarea în cursa pentru Casa Albă, au ajuns publice prin intermediul WikiLeaks.

Scurgerea de mesaje a dus la demisia şefului Comitetului Naţional Democrat.

Hillary Clinton, care a devenit deja candidatul democrat la prezidenţiale, îl va înfrunta pe 8 noiembrie pe republicanul Donald Trump, un admirator al preşedintelui Vladimir Putin.