Președintele Maia Sandu vine cu o declarație referitor la întrevederea de azi cu Dmitri Kozak, șef-adjunct al administrației președintelui Federației Ruse, aflat într-o vizită de lucru în Republica Moldova. Șeful statului, a reiterat poziția R.Moldova în vederea relansării unui dialog pragmatic și constructiv, care să fie în interesul cetățenilor statului.

Am discutat mai multe subiecte importante de pe agenda bilaterală, inclusiv problema exporturilor produselor agricole moldovenești pe piața rusă și noul contract de livrare a gazelor naturale pentru țara noastră”, a scris Maia Sandu.

La fel, a fost abordat și subiectul reglementării conflictului transnistrean.

Am reconfirmat poziția Republicii Moldova în ceea ce ține de relansarea procesului de reglementare exclusiv pe cale pașnică, folosind instrumente politice și diplomatice și cadrul de negocieri existent, cu respectarea suveranității și a integrității teritoriale a țării noastre în cadrul hotarelor ei internațional recunoscute”, menționează Sandu.

Potrivit președintelui, autoritățile de la Chișinău au o agendă plină cu Federația Rusă și multe subiecte de interes comun pentru statele și pentru cetățeni.

Am discutat despre ele astăzi și suntem pregătiți să le abordăm pe larg, inclusiv prin intensificarea contactelor bilaterale. Am apreciat deschiderea părții ruse în acest sens, fapt care poate contribui la consolidarea dialogului dintre țările noastre”, a punctat ea.

Citiţi şi: Kozak, mulțumit de întrevederea cu Maia Sandu: A fost o discuție constructivă și binevoitoare