Deputatul Constantin Țuțu sfidează nu doar jurnaliștii care îi adresează întrebări despre noua sa mașină, dar și legislația în vigoare. Noua sa achiziție pe patru roți are geamurile fumurii - lucru interzis în Republica Moldova. Reporterii Deschide.MD au făcut câteva imagini pe care le-au expediat pe numărul de viber al IGP. De acolo am fost informați că sesizarea noastră a fost înregistrată și că se investighează de un echipaj al poliției de Patrulare.

Deputatul democrat Constantin Țuțu a confirmat că și-a luat recent un nou automobil. Mercedesul său a fost parcat astăzi în spatele Parlamentului. Întrebat de jurnaliști detalii despre noua sa achiziție, Țuțu preferat să facă haz pe seama lor și să se victimezeze spunând că este atacat. 

"Sunt un sportiv de performanță și pot să-mi permit anumite lucruri", așa și-a motivat deputatul noua achiziție, deși în declarația sa de avere pentru anul 2015, acesta nu a menționat careva venituri din activitatea sa sportivă.

Totodată deputatul s-a arătat deranjat de întrebarea jurnaliștilor „Îmi pare cinic că mă atacați în asemenea mod", a afirmat Constantin Țuțu.

Reporterii Deschide.MD au încercat să ia o reacție deputatului Țuțu, întrebându-l pe coridoarele Parlamentului de ce are geamuri fumurii, însă acesta ne-a întors spatele și a plecat acuzându-ne că i-am adresa întrebarea pe un ton agresiv.

Ulterior am expediat pozele pe numărul de Viber al IGP: 078090902. În scurt timp am fost informați că sesizarea noastră a fost înregistrată și că se investighează de un echipaj al poliției de Patrulare. 

Deschide.MD speră ca oamenii legii să trateze cu egalitate toți cetățenii care sfidează legislația în vigoare. Or, șeful IGP, Alexandru Pânzari ne-a declarat cu ocazii anterioare că agenții de patrulare nu vor fi selectivi când va fi vorba de încălcări rutiere comise de șoferii mașinilor scumpe sau de către demnitarii de stat.

Deschide.MD va monitoriza cazul și va informa cititorii despre urmările acestui caz. jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj

Automobilul sofisticat al deputatului Țuțu are aceeaşi plăcuţă de înmatriculare ca maşina pe care Ţuţu şi-a luat-o în 2015 şi a fost surprins în spatele Parlamentului. Alte surse mass-media scriu că preţul unei asemenea maşini începe de la 80 de mii de euro.

În declarația de avere pentru anul 2015, Constantin Țuțu declara că deține un automobil marca Mercedes-Benz S 500, estimat la 30.000 de lei.

În anul 2015, deputatul PD a obținut un salariu de 139.796 de lei de la Parlamentul Republicii Moldova. Acesta deține un teren de 0,076 ha, cumpărat în anul 2011 contra sumei de 909 lei, dar nu are o locuință proprie. Totodată Țuțu a declarat și două conturi bancare cu câte 10.000 de lei pe fiecare.