Printre prioritățile Cabinetului Gavriliţă, prezentat astăzi în Parlament, au fost numite Pachetul legislativ privind sistemul justiției și confiscarea averilor ilicite, simplificarea drastică a regulilor de activitate pentru întreprinderile mici şi mijlocii, încurajarea tinerilor și femeilor în afaceri, creșterea salariilor până la 15 mii de lei, transmite MOLDPRES.

De asemenea, au fost numite dezvoltarea capacităților de asimilare a fondurilor pentru dezvoltare Infrastructura subdezvoltată, dezvoltarea infrastructurii, inclusiv două miliarde de lei anual pentru modernizarea economică a satelor, majorarea pensiei minime până la două mii de lei în trimestrul patru al acestui an, compensarea integrală a medicamentelor pentru cei cu pensii minime, creșterea îndemnizațiilor, întreprinderea pașilor pentru integrarea în Uniunea Europeană.

Premierul desemnat Natalia Gavriliță a declarat drept prioritate a Guvernului şi lupta anticorupție.

„Vom curăța instituțiile de stat de oameni corupți. Vom face tot posibilul să recuperăm banii din miliard și din alte scheme. Vom ținti confiscarea averilor celor corupți, iar cu acești bani vom construi școli, aziluri, case de cultură și drumuri”, a spus Natalia Gavriliță.