Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, anunță că viitorul Guvern propus de Natalia Gavrilița va întâlni mari dificultăți în exercitarea funcției, în cazul în care nu vor fi găsite suficiente fonduri bănești. Și asta pentru că, la moment, Fondul de rezervă al Guvernului este aproape golit, informează Realitatea.

Fondul de rezervă este gol, e aproape la zero. Și dacă viitorul Guvern va avea nevoie să achite anumite plăți de urgență, nu o va putea face. Dar există pericole, cum au mai fost în alți ani inundații sau secete... Și Fondul de Intervenții este gol, pentru că din acest Fond s-au achitat bani pentru cei care au avut de suferit în urma calamităților naturale, dar și plăți pentru medicii care au activat în perioada pandemică”, a declarat Aureliu Ciocoi în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la postul Moldova1.

De asemenea, șeful interimar de la Guvern spune că potrivit Legii Bugetului pentru anul curent, sunt prevăzute venituri bănești din fonduri externe pentru lunile septembrie-octombrie.

La ora actuală în soldurile bugetelor sunt peste 9 mlrd de lei, bani existenți în conturile Trezoreriei Naționale. Deocamdată situația este bună în transmiterea ștafetei. Dacă unii colegi se vor mișca suficient de rapid în negocieri cu FMI, Banca Mondială, pentru deschiderea situației financiare, atunci lucrurile ar putea să funcționeze”, a mai spus Ciocoi.

De menționat că vineri, 6 august, Parlamentul examinează proiectul cu privire la învestirea Guvernului condus de Natalia Gavrilița.