Fracțiunea parlamentară a Partidului Politic Șor va decide astăzi seara, dacă îi va acorda vot de încredere Guvernului Gavrilița, vineri, în Parlament. Liderul fracțiunii parlamentare, Ilan Șor, a declarat, într-un live pe Facebook, că membrii fracțiunii cel mai probabil da, vor vota, dar nu pentru că îl consideră pe candidatul la funcția de premier cel mai bun din țară, dar pentru că, pentru PAS și-au dat votul un număr impresionant de oameni, fapt ce nu poate fi ignorat, transmite IPN.

Potrivit lui Ilan Șor, garnitura guvernamentală propusă, deocamdată, nu pare responsabilă și competentă. În opinia sa, e mai curând o echipă de partid care încă urmează să treacă printr-un proces de învățare a administrației publice. Dacă acest proces se va încununa cu succes sau nu, deocamdată nimeni nu poate spune. Deși, spune Ilan Șor, unele candidaturi pentru funcția de miniștri sunt „interesante”.

El a mai spus că Partidul Șor a mers în Parlament pentru a lucra pentru oameni, iar să meargă împotriva celor în care au încredere atât de mulți oameni e nonsens. De aceea, probabil, fracțiunea va susține guvernul propus de Natalia Gavrilița. „Vom vota în avans, fără să cerem nici rugăminți, nici mulțumire. Doar una cerem de la noua putere: să respecte alegerea acelor cetățeni care au votat pentru alte partide politice, inclusiv Partidul Șor”, a adăugat el.

Politicianul susține că așteaptă de la noua guvernare rezolvarea chestiunii furtului miliardului, inclusiv prin luarea în considerare a propunerii sale, de răscumpărare a creditelor.

Natalia Gavrilița și candidații la funcția de miniștri vor cere vot de încredere de la deputați vineri, 6 iulie. Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a anunțat că nu va vota acest Cabinet de Miniștri. Guvernul Gavrilița este susținut și asumat de Partidul Acțiune și Solidaritate.