Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, ar fi vrut să o compromită pe Maia Sandu, președintele R. Moldova, punând-o alături de deputatul fugat Ilan Șor. Jurnal TV a intrat în posesia unor imagini video, deconspirând astfel ideea lui Platon. 

În video apare Ilan Șor alături de Maia Sandu, care a fost introdusă în imaginile video prin tehnici de montare. Potrivit video-ului, Șor îi explică ceva Maiei Sandu, iar la un moment dat acesta îi întinde un plic. În imagini singurele personaje reale sunt Ilan Șor și asistenta sa. Maia Sandu este creată cu ajutorul tehnicilor de montare, iar diferențele sunt vizibile. 

Imaginile trebuiau să apară la sfârșitul campaniei electorale, așa încât în mentalul societății să fie impusă ideea coruperii Maiei Sandu.

Tentativa lui Platon de a compromite pe Maia Sandu a fost combătută de SIS, care a deconspirat o „fermă de trolli” care promova imaginea controversatului om de afaceri pe Facebook, dar și participa activ la denigrarea concurenților electorali, inclusiv a președintelui Maia Sandu.

Detalii: (FOTO) // SIS a deconspirat „ferma de trolli” a controversatului om de afaceri Veaceslav Platon