Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, s-a întâlnit cu Excelența Sa dl Daniel Ioniță, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Moldova. În cadrul întâlnirii, a fost discutat subiectul evoluției lucrărilor de construcție a blocului nou al Liceului Mihai Eminescu în mun. Comrat.

Bașcanul a vorbit Excelenței Sale despre rezultatele vizitei la Iași și despre discuția cu primarul mun. Iași dl Mihai Chirica.

Părțile au decis să analizeze posibilitățile practice de cooperare și susținere a Autonomie în dezvoltarea sectorului IT și în industrializarea economiei.

Irina Vlah i-a mulțumit dlui Ioniță pentru susținerea inițiativelor autorităților Găgăuziei, menite să îmbunătățească nivelul de trai al locuitorilor Găgăuziei.

Suntem recunoscători Guvernului României pentru sprijinul acordat în dezvoltarea sistemului educațional. Grădinițele și școlile sunt elemente importante ale infrastructurii sociale, iar dezvoltarea lor ajută la convingerea oamenilor să-și lege viitorul cu Găgăuzia. Vom învăța de la colegii noștri din România cum să dezvoltăm sectorul IT și să atragem investiții în industrializarea economiei - în aceste domenii România este un lider recunoscut", a menționat Irina Vlah.