Ministrul desemnat al Economiei, Sergiu Gaibu, vine cu o reacție la desemnarea sa în calitate de membru al Executivului. Viitorul ministru a menționat că are o onoare să fie unul din candidații următorului cabinet de miniștri și înțelege foarte bine responsabilitatea enormă și așteptările pe care la au oamenii față de acest guvern.

Știm că situația nu este cea mai simplă și reforme sunt necesare pe toate domeniile fără excepție. Tocmai de aceea atât în planuri, cât și în activități vor exista priorități. Dar, vom depune tot efortul să reorientăm Moldova pe calea cea bună, iar priorități să devină necesitățile care sunt mai aproape de cetățeni. Sunt domenii pe care rezultatele se văd mai rapid, iar pe altele ia timp ca efectele să fie resimțite. Sper să avem parte de un pic de înțelegere”, a precizat el.

În acest sens, Gaibu a precizat că așteaptă votul de încredere în Parlament pentru a da start implementării programului de guvernare.

Amintim că anterior, premierul desemnat Natalia Gavrilița a declarat că „Ministerul Economiei trebuie să se preocupe de susținerea antreprenorilor mici, de programe pentru consultarea antreprenorilor, de competitivitatea produselor noastre, de export, de atragere a investițiilor”.

Detalii: Natalia Gavrilița explică necesitatea majorării numărului de ministere în viitorul Guvern