Președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului, deputatul PAS, Lilian Carp, cere demisia lui Nicolae Juravschi de la șefia Comitetului Național Olimpic și Sportiv. Potrivit lui Carp, Juravschi a demonstrat că „nu poate redresa sportul moldovenesc”.

Puțin despre Jocurile Olimpice, unde delegația Moldovei a reușit să se remarce negativ. Și nu e vorba despre latura sportivă, unde ai noștri au avut o prestație așteptată, ținând cont de condițiile de pregătire pe care le-au avut și, în general, de situația dezastruoasă din sportul moldovenesc.  S-au ”remarcat” în schimb cei din delegația oficială! Angajați ai Comitetului Național Olimpic, care au ajuns la Tokio pe criterii cunoscute doar președintelui CNOS, Nicolae Juravschi, fost deputat PLDM, PPEM și PD”, scrie parlamentarul.

Potrivit lui Carp, este vorba despre Cornel Josan care a făcut parte din delegația Moldovei în Japonia în calitate de responsabil de securitatea anti-Covid din lotul Moldovei, deși funcția lui la CNOS este responsabil de marketing, nicidecum de medicină.

Acest Cornel Josan a fost depistat de poliția niponă încălcând regulamentul de securitate anti-Covid al Olimpiadei! Și cum la ei nu te joci cu Legea, poliția japoneză a cerut organizatorilor izolarea, apoi expulzarea moldoveanului care a crezut că i se permite orice. Și desigur că presa internațională a distribuit cu lux de amănunte știrea, care a ajuns astăzi și la noi...”, precizează el.

În acest sens, Lilian Carp a cerut demisia de onoare a lui Nicolai Juravschi de la șefia CNOS.

Serios vorbind, cred că a venit timpul ca Nicolae Juravschi să plece din fruntea sportului moldovenesc, după 3 ediții ale Jocurilor Olimpice de vară fără medalie obținută, după scandalul internațional de dopaj în care a fost implicat unul din protejații lui și după ce a demonstrat că NU poate redresa sportul moldovenesc”, a punctat el.

De menționat că Nicolae Juravschi conduce CNOS din 2001.

Menționăm că Lilian Carp se referă la faptul că membrul delegației R.Moldova, Cornel Josan, a vizitat mai multe obiective turistice din Japonia și nu a purtat masca de protecție - lucru interzis în contextul situației epidemiologice. Mai exact, tuturor participanților olimpici li se interzice să se plimbe prin oraș și să viziteze zone turistice, magazine, restaurante, baruri sau săli de sport. Oficialilor echipei li s-a mai spus să poarte întotdeauna măști, cu excepția cazului în care mănâncă, beau și dorm.