Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a elaborat proiectul hotărârii de Guvern care vizează rechemarea din funcție a ambasadorului Vladimir Golovatiuc. Decizia urmând a fi examinată în cea mai apropiată ședință de Guvern. Declarația a fost făcută pentru Deschide.MD de către șeful serviciului de presă al ministerului, Daniel Vodă.

Conform procedurii stabilite în legea serviciului diplomatic, propunerile privind rechemarea ambasadorilor sunt înaintate Guvernului de către ministrul afacerilor externe şi integrării europene. Iar ulterior, Guvernul propune Președintelui rechemarea șefului misiunii diplomatice. În aceste circumstanțe, MAEIE a elaborat proiectul hotărârii de Guvern care vizează rechemarea din funcție a ambasadorului Vladimir Golovatiuc. Decizia urmând a fi examinată în cea mai apropiată ședință de Guvern”, a declarat el.

Amintim că fostul deputat PSRM și actualul ambasador al R.Moldova în Federația Rusă, Vladimir Golovatiuc, ar fi fost implicat într-un scandal legat de hărțuire sexuală a unei angajate din cadrul misiunii diplomatice de la Moscova. Din fericire, femeia a reușit să fugă din reședința ambasadorului.

Cazul ar fi avut loc acum o lună. Ambasadorul Golovatiuc a chemat-o pe angajata misiunii diplomatice sub un pretext inventat în apartamentul său care se află deasupra biroului de serviciu. Imediat după ce angajata a intrat în hall, Vladimir Golovatiuc a ieșit din biroul sau gol și excitat sexual. Doar datorită reacției rapide, angajata a reușit să scape din brațele ambasadorului.

După incident, acesta a părăsit teritoriul Federației Ruse. Contactat de reporterii Deschide.MD, Golovatiuc ne-a declarat că, de fapt, s-ar afla în concediu. 

Detalii: EXCLUSIV // Scandal sexual la Moscova. Ambasadorul Golovatiuc, acuzat de hărțuire sexuală de către o angajată a ambasadei

Ulterior, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a venit cu o reacție la acest subiect. MAEIE a confirmat rechemarea lui Golovatiuc „pe o perioadă nedeterminată în vederea clarificării modului de gestionare a activității misiunii diplomatice, cât și ale aspectelor care vizează comportamentul acestuia”.

Detalii: Reacția MAEIE la scandalul sexual cu implicarea ambasadorului Golovatiuc: A fost rechemat la Chișinău pentru clarificări