Având în vedere neprezentarea inculpatului Veaceslav Platon la ședința de judecată, în speța vizând rejudecarea dosarului în care este acuzat de ”corupere activă” și ”escrocherie”, procurorul din cadrul Procuraturii Anticorupție a solicitat astăzi, 2 august 2021, magistraților aplicarea în privința acestuia a măsurii preventive – arestul cu anunțarea în căutare pentru reținere și executarea măsuri preventive, anunță PG.

Solicitarea procurorului este bazată pe informațiile prezentate de Poliția de Frontieră, care confirmă faptul lipsei inculpatului de pe teritoriul țării.
 
Examinarea demersului procurorului este fixată pentru astăzi, 2 august 2021, ora 16:00 la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

PG menționează că, în dimineața zilei de astăzi urma să fie examinat dosarul, întors la 30.01.2020 de Curtea de Apel Chișinău la rejudecare, în care Veaceslav Platon este acuzat că în decembrie 2016 ar fi comis coruperea activă a doi gardieni din cadrul Detaşamentului cu Destinaţie Specială „Pantera” al Departamentului Instituţiilor Penitenciare care asigurau paza şi escortarea acestuia în instanțele de judecată.

De asemenea, Platon mai este acuzat și de faptul că în 2016, fiind gestionarul cu pachetul majoritar de acţiuni la trei companii de asigurare, deţinute prin intermediul unor interpuși, a organizat sustragerea banilor deţinuţi pe conturile companiilor.

Amintim că, DESCHIDE.MD a scris că Veaceslav Platon, împreună cu fiul său, Igor Platon, care în anul 2019 ar fi prins de polițiști în timp ce ascundea pachețele cu droguri în curtea unor blocuri de locuințe din capitală, în după-amiaza zilei de 19 iulie, ar fi urcat la bordul aeronavei 9U 833 care opera cursa Chișinău-Londra.

Detalii: SURSE// Veaceslav Platon a zburat la Londra, unde ar intenționa să ceară azil politic

Vezi și: Litvinenco despre „fuga” lui Platon: Nu se putea face fără acceptul procurorului general

Ulterior, Procuratura Generală a emis un comunicat prin care menționa: „Desfășurarea normală a procedurilor penale pendinte de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, este inclusiv în interesul cetățeanului Platon. Prin urmare, Procuratura nu vede logica pentru ca numitul să se eschiveze. Actualmente, nu există vreo lucrare pendinte în care se impunea necesitatea aplicării față de cetățeanul Platon, a vreunei măsuri preventive”.

Detalii: Reacția PG la „fuga” lui Platon: Nu există un dosar care ar necesita aplicarea de măsuri preventive

Vezi și: Ex-vicedirector al CNA: Veaceslav Platon îl vede pe Procurorul General ca pe un garant al libertății sale

Vezi și: (DOC) Țara procurorilor vânduți: Cât de „curat” este Platon ca să nu aibă nicio interdicție în R.Moldova