Fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandru Slusari, susține că vicedirectorul AIPA, Sergiu Batiușca, rămâne în continuare în funcție, deși există o solicitare din partea Procuraturii Anticorupție de a-l suspenda din funcție în legătura cu punerea lui sub învinuire pentru comiterea mai multor infracțiuni.

Probabil, doar în Moldova este posibil ca un vicedirector unei agenției importante, care gestionează un buget peste un miliard de lei, să rămănă în funcția, chiar dacă este pus sub învinuire pentru comiterea mai multor infracțiuni. Vorbim despre Agenția pentru Intervenții și Plăți în Agricultură (AIPA) și despre omul lui Nichiforciuc, Sergiu Batiușca, care din 21 iulie are statut de inculpat în cadrul unui dosar penal de rezonanță. Procuratura Anticorupție a solicitat pe 23 iulie de la Ministerul Agriculturii suspendarea acestei persoane din funcție, însă  scrisoarea PA a fost ignorată”, a scris el.

Potrivit lui Slusari, nu este prima dată când s-a demonstrat legătura strănsă între conducerea ministerului și gruparea politico-criminală.

Nu înțeleg cum e posibil ca toți figuranții dosarului penal să nu aibă nici o măsură preventivă și dispun de posibilități să coordoneze poziții. Din căte cunosc, persoanele respective mai au "крыша" și în organele de anchetă. Cred că degrabă voi prezenta informația mai detaliată pe acest subiect”, a punctat el.