Raportorul Parlamentului European pentru R. Moldova, Dragoș Tudorache, a venit cu un comentariu după ce Natalia Gavrilița a fost desemnată, de președintele R. Moldova Maia Sandu, drept candidat la funcția de prim-ministru al R. Moldova.

Tudorache a subliniat faptul că Gavrilița, alături de Maia Sandu, are șansa de a schimba destinul țării, iar parcursul european va începe să devină realitate. 
„Felicitări Nataliei Gavrilița pentru desemnarea în funcția de prim-ministru al Republicii Moldova! Alături de Maia Sandu, are șansa extraordinară de a schimba destinul țării sale pentru totdeauna. Este o sarcină monumentală, de care au parte puțini politicieni. Lunile care urmează vor fi decisive pentru noul guvern. Am încrederea că drumul proeuropean pe care a pornit cu o perseverență nemaiîntâlnită Maia Sandu începe să devină realitate.
Cred că e bine să se știe faptul că Europa sprijină eforturile noului guvern și își pune mari speranțe în măsurile care urmează a fi luate. Dincolo de declarațiile oficiale, care au fost pe măsura semnificației politice majore a ultimelor alegeri, remarc atitudinea oficialilor europeni care sunt conectați la ce se petrece în Republica Moldova și sunt gata să ofere orice sprijin e nevoie pentru un proces de reformă rapid și eficient”, a scris Dragoș Tudorache pe pagina sa de Facebook. 
Europarlamentarul a mai menționat că așteaptă cu mare încredere primele întâlniri cu noii reprezentanți ai guvernului de la Chișinău.
 
Amintim că, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a nominalizat-o astăzi pe Natalia Gavrilița drept candidat la funcția de Prim-ministru. Șefa statului a menționat că are toată încrederea că Prim-ministrul desemnat va veni cu o echipă integră și profesionistă, și că maximum în două săptămâni Republica Moldova va avea un nou Guvern, care să însemne și un nou început pentru țară.