Deputatul PP „ȘOR” Denis Ulanov a venit cu un comentariu, după ce Procuratura Anticorupție a anunțat că a finalizat și expediat în judecată cauza penală în care parlamentarul este acuzat de „escrocherie” și „spălare de bani”.

Ulanov consideră că acțiunile privind dosarul său sunt „circ politic”. Parlamentarul s-a referit și la ridicarea imunității sale parlamnetare, aducând aminte că chiar el a fost unul dintre autorii proiectului de lege privind anularea imunității parlamentare, pentru ca în asemenea cazuri anumiți parlamentari să nu se ascundă după imunitate. 

„Continuă circul politic, demult am vorbit despre asta, începând cu problema privind imunitatea parlamentară. Eu am fost autorul proiectului de lege în august 2019, privind anularea imunității parlamentare, pentru ca nimeni să nu se folosească de fraze precum că cineva dintre deputați se ascunde după imunitate. Ca proiectul să fie lansat ne trebuiau 34 semnături, noi am colectat 24 semnături. Spre mirarea noastră acest proiect nu a fost susținut. Dacă acel proiect era să fie acceptat, nu era să fie așa show-uri politice, legate de acest lucru. Cred că nici procurorul general nu ar fi venit în Parlament să-mi ridice imunitatea parlamentară, pentru că asta a fost o procedură politică”, a declarat Denis Ulanov, după consultările de astăzi cu președintele Maia Sandu. 

Potrivit lui Ulanov acest dosar se va termina cu achitarea sa și condamnarea R. Moldova la CEDO.

Deputatul a anunțat că, cu mai multe detalii despre dosar va reveni săptămâna viitoare în cadrul unei conferințe de presă. 

Amintim că, Procuratura Anticorupție a anunțat că a finalizat și expediat în judecată cauza penală în care deputatul Denis Ulanov este acuzat de ”escrocherie” și ”spălare de bani”, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale.

Acum patru luni, la cererea Procurorului General, Parlamentul i-a ridicat deputatului imunitatea parlamentară. Inculpatul pledează nevinovat și este cercetat în libertate.