Fracțiunea Partidului Politic „ȘOR” a participat la consultări cu președintele R. Moldova Maia Sandu. După consultări, reprezentanții partidului au menționat că PP „ȘOR” nu va înainta un candidat la funcția de prim-ministru al R. Moldova.

„Din partea PP „ȘOR” îi mulțumim doamnei președinte pentru intenția de a discuta, de a fi auziți, deși suntem o fracțiune mică acest dialog este vital, necesar ca noi toți împreună toate forțele politice să discutăm, să găsim soluții ceea ce mereu am încercat să facem. Noi am declarat că nu vom înainta un candidat la funcția de premier. Noi avem candidat, dar înțelegem că majoritate parlamentară o să aibă voturi necesare și în situația asta are toate drepturile să decidă cine va fi prim-ministru. Noi avem respect față de votul masiv al cetățenilor care au ales PAS. Votul cetățeanului nu poate fi ignorat”, a declarat Marina Tauber, secretar al fracțiunii PP „ȘOR” după consultări. 

Totodată, deputata a menționat că „ȘOR” va vota candidatul înaintat de PAS.

„Înțelegem că candidatul va fi votat. Poziția noastră este una constructivă, toate procedurile trebuie să treacă cât mai repede pentru ca guvernul să rezolve problemele cu care se confruntă sociatetea. PP „ȘOR” va vota candidatul înaintat. Vom studia programul și CV-urile candidaților. Cel mai probabil că vom susține acest guvern. Logica ne spune că trebuie cât mai repede să purcedem la muncă”, a accentuat Tauber. 

Parlamentara a mai menționat că activitatea „ȘOR” în parlament a fost mereu constructivă și așa va rămâne, și-a exprimat speranța că majoritatea va asculta părerile fracțiunii „ȘOR” și că vor avea o colaborare bună. Totodată, fracțiunea „ȘOR” speră la o conclucrare bună între Parlament, Președinție și Guvernul viitor, indiferent de aparteneța politică.

Amintim că, astăzi, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut consultări cu fracțiunile parlamentare pentru identificarea candidatului la funcția de Prim-ministru. S-au prezentat doar fracțiunile PAS și „ȘOR”. Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor nu s-au prezentat.