Deputatul PAS, Igor Grosu, candidat propus la funcția de președinte al Parlamentului, a venit cu un mesaj înainte de a începe procedura de vot pentru alegerea președintelui Legislativului.

„Votul de încredere oferit de cetățeni ne dă de gândit. E o presiune imensă. Nu vom avea dreptul să dezamăgim. E vremea să reclădim încrederea în instituțiile statului. Nu va fi ușor, dar vom lupta în fiecare zi, vom lua decizii importante, acolo unde este putred va trebui să curățăm. Mesaj către opoziție: Nu vă vom chema să fiți opoziție contructivă, expresie în spatele căreia se regăsesc înțelegeri obscure, scheme. Criticați guvernarea, greșelile, dar cu un singur scop, pentru apărarea drepturilor cetățenilor și drepturilor. Nu încercați să fiți avocații hoților. Nu vom permite așa ceva. Kulioacele, furturile banilor publici – toate acestea s-au terminat! Scopul acestui Parlament e să facă ordine. (...)

În acest parlament vom începe un exercițiu important: vom chema instituții la raport, vom evalua minuțios aceste instituții. Vom începe prin a face ordine în Parlament. Avem și obiective pe termen scurt: Pensia minimă de 2000 liei, reluarea finanțării externe, curățarea instituțiilor subordonate guvernului, vom demara o reformă efectivă a justiției. Vom accelera procesul de integrare europeană. Nu am venit aici pentru privilegii și aplauze. Am venit să muncim pentru oameni. (...)

Sunt multe lucruri de făcut, să ridici o țară din ruine nu-i ușor și suntem conștienți că schimbările nu vor veni chiar atât de repede cum ne dorim, însă vom depune eforturi la maxim”, a spus Igor Grosu.

Precizăm că, la funcția de candidat la șefia Parlamentului este doar deputatul PAS, Igor Grosu. BCS a anunțat că nu are un candidat și nu va participa la procedura de vot. PP ȘOR  a anunțat că va vota pentru Igor Grosu.

VEZI ȘI: (LIVE TEXT / VIDEO) UPDATE // Parlamentul, în ședință. Igor Grosu - singurul candidat la funcția de președinte al Legislativului