Președintele Maia Sandu a semnat decretul de convocare a Parlamentului Republicii Moldova de Legislatura a XI-ea. Prima ședință a noului Legislativ va avea loc luni, 26 iulie.

Am semnat, acum câteva clipe, Decretul de convocare a Parlamentului Republicii Moldova de Legislatura a XI-ea. Prima ședință a noului Legislativ va avea loc luni, 26 iulie. Urmează alegerea organelor de conducere și de lucru ale Parlamentului, și învestirea unui nou Guvern. Problemele sunt multe și complexe, nu avem timp de pierdut. Sper că noul Parlament va reuși să recupereze rapid încrederea cetățenilor în această instituție importantă prin decizii corecte și curajoase, care vor opri corupția și vor îmbunătăți condițiile de viață ale oamenilor”, a scris ea.

Amintim că Curtea Constituțională a confirmat rezultatele alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 și a validat mandatele deputaților aleși. În acest sens, președintele Maia Sandu poate semna decretul de convocare a primei ședințe a Parlamentului de legislatura a XI-a.

Maia Sandu poate semna decretul de convocare a Parlamentului. Curtea Constituțională a validat rezultatele scrutinului din 11 iulie