Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, susține că nu a încălcat prevederile legislației, motiv pentru care nu consideră că ar fi trebuit să plece din funcție. O declarație în acest sens a fost făcută în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Din ce cauză eu trebuie să plec? Ce am încălcat eu? Procurorii precedenți au fost învinuiți că au făcut dosare la comandă. Eu nu am făcut dosare la comandă. Pe durata mandatului meu nu au fost dosare nici în privința oamenilor de afaceri, nici a jurnaliștilor, nici a reprezentanților societății civile”, a declarat el.

Stoianoglo susține că după venirea sa în funcție, activitatea în cadrul Procuraturii s-a îmbunătățit, iar nivelul corupției a scăzut.

Noi avem astăzi o altfel de Procuratură... Eu vreau ca oamenii care lucrează în Procuratură să aibă un viitor. Ca Procuratura să nu fie ca o minge la piciorul cuiva”, a mai spus el.

Vorbind despre dosarul „Șor” și faptul că ex-primarul de Orhei se bucură din nou de imunitate parlamentară, Stoianoglo a declarat că indiferent de noile circumstanțe apărute, odată ce acesta va intra pe teritoriul R.Moldova, oamenii legii îl vor reține.

În prezent, în privința lui Ilan Șor, se examinează deja de câțiva ani la Curtea de Apel Cahul un dosar în care a fost condamnat. Și conform hotărârii primei instanțe el trebuie să fie sub arest, ceea ce înseamnă că în orice caz, va fi reținut”, a declarat el.