PSRM felicită PAS-ul și Maia Sandu pentru rezultatele obținute la alegerile de ieri. Președintele PSRM s-a adresat acestora spunând că e necesar ca în cel mai scurt timp să fie învestit un Guvern.

„Vreau să o felicit pe doamna președinte Maia Sandu și PAS pentru rezultatul acumulat. Rezultatul partidului PAS trebuie apreciat într-un mod realist, rațional, cu plusurile și riscurile pe care le presupune un asemenea rezultat, de peste 60 de mandate. Republica Moldova a pășit de azi într-o nouă perioadă politică, foarte controversată, când un singur partid a obținut monopolul total asupra politicii moldovenești. Azi PAS deține și Președinția, și majoritatea în Parlament, și viitorul Guvern, și controlul politic asupra Curții Constituționale și a altor instituții de stat. Noi vom contracara orice formă de abuz. Vom sta la paza independenței și integralității. Este foarte necesar să ne apucăm de lucru. Stimați colegi noi vă rugăm ca foarte rapid să ne apucăm de lucru”, a declarat Dodon.  

Rezultatul partidului PAS trebuie apreciat într-un mod realist, rațional, cu plusurile și riscurile pe care le presupune un asemenea rezultat, de peste 60 de mandate. Republica Moldova a pășit de azi într-o nouă perioadă politică, foarte controversată, când un singur partid a obținut monopolul total asupra politicii moldovenești. Azi PAS deține și Președinția, și majoritatea în Parlament, și viitorul Guvern, și controlul politic asupra Curții Constituționale și a altor instituții de stat. 

Întrebat dacă BeCS va rămâne unitar în urma rezultatelor alegerilor, Dodon a declarat că PSRM optează pentru acest lucru dar încă e necesar să fie discuții cu PCRM: „Mâine vom discuta și vom anunța decizia la prima ședință a Parlamentului”. 

Liderul PSRM a mai fost întrebat dacă mai organizează proteste sau nu?

„Eu cred că oamenii sunt sătui de proteste. Cred că ajunge ajunge cu atâtea proteste”, a răspuns Dodon. 

Referitor la relațiile cu România și Rusia, socialistul a declarat că Unirea nu poate fi realizată foarte ușor dar se va lucra în această direcție. Cât despre relațaia cu Rusia, Dodon spune că: „actualului președinte îi va ajunge minte să nu înrăutățească relațiile cu Federația Rusă”