Președintele moldovean, Igor Dodon, a declarat după întâlnirea cu viceministrul de Externe, Grigori Karasin, că regretă Nota de protest transmisă Ministerului Afacerilor Externe rus și a exprimat speranța că aceasta nu va influența negativ relațiile moldo-ruse. Totodată, președintele a menționat că va avea o întâlnire cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, până la sfârșitul lunii martie.

„Am discutat punerea în aplicare a acordurilor care au fost atinse în cadrul întâlnirii cu Vladimir Putin din 17 ianuarie, în special dezvoltarea relațiilor comerciale moldo-ruse, revenirea companiilor moldovenești pe piața rusă. Am mulțumit în mod special pentru amnistierea în domeniul migrației, aplicată față de o categorie a cetățenilor noștri.

Am discutat problemele cu care se confruntă cetățenii de pe cele două maluri ale Nistrului, chestiuni ce țin de reglementarea conflictului transnistrean. Am constatat o dinamică pozitivă după întâlnirea din 4 ianuarie din Bender. Sper că o altă întâlnire cu liderul de la Tiraspol va avea loc până la sfârșitul lunii martie.

Mi-am exprimat regretul față de ultima declarație a autorităților moldovene la adresa Federației Ruse. Sper că acestea nu vor influența dinamica generală pozitivă a relațiilor moldo-ruse”, a declarat Igor Dodon.